Book now Rezerva acum Buchen Sie jetzt
Despre Paltinis

Despre Paltinis

Situat intr-o zona montana linistita si cvasi-virgina, pe coasta de Nord-Est a Muntilor Cindrel (Carpatii de Sud) si la o altitudine de 1448 m, Paltinis este prima statiune montana infiintata in Muntii Carpati si a doua cea mai inalta statiune montana din Romania.

Paltinis este localizat la doar 30 km de orasul Sibiu, cel mai frumos oras istoric si turistic din Romania si care a fost desemnat Capitala Culturala Europeana in anul 2007. Sibiul are aeroport international, iar drumul pana la Sibiu este modernizat si traverseaza printr-un peisaj montan de vis.

  • Paltinis1
  • Paltinis2
  • Paltinis3

Paltinisul este recunoscut in special pentru efectul terapeutic benefic datorat aerului puternic ozonat, motiv pentru care Paltinisul a fost infiintat initial in 1894 ca un loc de cura si tratament si au fost construite doua sanatorii pentru tratarea bolilor de plamani.

Turistii se pot bucura in Paltinis de o gama larga de activitati montane. Muntii Cindrel, cu rezervatia Iezerele Cindrelului si faimoasele lacuri glaciare, sunt strabatuti de multe trasee turistice deosebit de frumoase si foarte bine marcate, reprezentand o atractie pentru totii iubitorii de drumetii pe jos sau cu bicicleta din tara si din strainatate. Iarna, iubitorii de ski si snowboarding se pot bucura in Paltinis pe partia cu telescaun Oncesti sau pe partiile de la Arena Platos. In fine, iubitorii de aventuri si adrenalina pot incerca impresionantul parc de aventura Arka Park care ofera activitati interesante pentru toate varstele si cu niveluri de dificultate diferite.

Paltinis4

Dintre obiectivele turistice importante care merita vizitate in Paltinis amintim atat Schitul Paltinis, cu biserica din lemn "Schimbarea la Fata" ridicata in jurul anului 1930 si unde se afla si mormantul lui Constantin Noica, precum si casa memoriala a filozofului roman Constantin Noica care este situata la nici 100 m de hotel pe drumul spre schit prin padure. Nu trebuie ratat nici izvorul "Hohe-Rinne" de unde se trage numele istoric al statiunii si care se afla la doar 200 m de hotel pe drumul asfaltat spre Sibiu, imediat dupa telescaun.