Book now Rezerva acum Buchen Sie jetzt
Despre Sibiu

Despre Sibiu

Sibiul (Hermannstadt) este probabil cel mai frumos oras cultural si turistic din Romania si se bucura de recunoastere internationala, fiind pe buna dreptate desemnat Capitala Culturala Europeana in anul 2007. Fermecator pentru cele mai rafinate gusturi, cu un labirint de strazi pietruite si piete in stil baroc, una dintre bijuteriile culturale ale Romaniei, Sibiul are o magie proprie, orasul fiind vizitat chiar de Franz Liszt si Johann Strauss in secolul al XIX-lea. Orasul are o atmosfera boema incantatoare, iar cetatea medievala peste care au trecut doua razboaie mondiale si zeci de ani de comunism a ramas neatinsa.

  • Sibiu1
  • Sibiu2
  • Sibiu3

Agenda culturala, sportiva si de divertisment a orasului este impresionanta in fiecare luna a anului, cu festivaluri, expozitii, teatru si opera, printre acestea numarandu-se Festivalul International de Teatru de la Sibiu – Sibfest.

Sibiu4 Sibiu5

Marginimea Sibiului este o zona etnografica unica in Romania situata la vest de Sibiu, limitata la sud de valea Sadului si la nord de valea raului Saliste, ce cuprinde 18 localitati: Boita, Sadu, Rau Sadului, Talmaciu, Talmacel, Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Orlat, Fantanele, Sibiel, Vale, Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului si Jina. Localitatile si-au dezvoltat o economie mixta, bazata pe agricultura, cresterea animalelor si mestesuguri traditionale, cu pondere deosebita pe oierit. Pe aceste meleaguri aveti posibilitatea sa gasiti biserici vechi, muzee (Muzeul Sibiel, unde exista cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Europa, Muzeul Satesc Rasinari, ce cuprinde piese uzuale din ceramica, mobilier pictat, obiecte gospodaresti si mestesugaresti, Muzeul din Gales, cu o impresionanta colectie de costume populare si Muzeul Parohiei Ortodoxe din Saliste, ce cuprinde obiecte si carti vechi de cult), case memoriale si constructii traditionale taranesti. Atmosfera tipic taraneasca, pastrarea intacta a traditiilor si obiceiurilor, ospitalitatea satenilor maresc atractivitatea pentru aceste locuri.

Sibiul are aeroport international, iar drumul pana la Paltinis este modernizat si traverseaza printr-un peisaj montan de vis.

Sibiu6